10 χρόνια #WeLoveBarbouni. Γεμάτη εκπλήξεις η φαντασμαγορική βραδιά γενεθλίων. (ΦΩΤΟ&ΒΙΝΤΕΟ)

Σε ένα μοναδικό και γεμάτο εκπλήξεις, χρώματα, αρώματα, ιδιαίτερες γεύσεις και εορταστική διάθεση παρτυ, το εξαιρετικό εστιατόριο «Μπαρμπούνι» στην Αβέρωφ, γιόρτασε εχθές τα 10 χρόνια πετυχημένης και λαμπερής διαδρομής του στο χώρο της εστίασης του νησιού μας. Απαστράπτουσα όπως πάντα η οικοδέσποινα κυρία Σεβαστή Κοπανέζου Εδιάρογλου υποδέχονταν τους εκλεκτούς προσκεκλημένους και φίλους της στη μεγάλη γιορτή που έμελλε να αναδειχθεί ως το happening της εβδομάδας.

Μοναδικές γεύσεις από θαλασσινές νοστιμιές, εκλεκτά ποτά, λαχταριστά γλυκά και όλα αυτά σε ένα λαμπερό γιορτινό κλίμα υπό το ηχόχρωμα του μοναδικού dj Χάρη Δελλή. Εκλεκτοί προσκεκλημένοι ήταν οι παλαίμαχοι διεθνείς ποδοσφαιριστές Παντελής Καφές και Σπύρος Βάλλας. Εξαιρετικό το μενού με τον Chef Κωνσταντίνο Σλαμπάκη να «ζωγραφίζει» στην κυριολεξία. Τον κύκλο των φευγάτων γεύσεων άνοιξε το «καλοσώρισμα» με ολόφρεσκα όστρακα που κυριολεκτικά μύριζαν Αιγαίο, ενώ η συνέχεια με το «ζέσταμα» είχε άρωμα Ανατολής με τα εξαιρετικά sushi και uramaki.

Το κυρίως πιάτο ξεδίπλωνε μια πλουσιοπάροχη και πολυδιάστατη παλέτα γεύσεων και περιείχε τα εξής πιάτα: Carpaccio τσιπούρας, Ceviche λαβράκι, Μους λευκού ταραμά, Σαλάτα βαλεριάνα με φράουλες, Σουπιά με φέτα και σπανάκι, Κεφτεδάκια θαλασσινών και ένα καταπληκτικό Κριθαρότο Γαρίδας που κυριολεκτικά έκλεψε την γευστική και όχι μόνο παράσταση. Για το γλυκό τέλος του μοναδικού αυτού μενού, ο Chef δημιούργησε αναμνήσεις στους προσκεκλημένους, προσφέροντας τους ένα μοναδικό Μιλφέϊγ παγωτό κι ένα ονειρώδες Προφιτερόλ.

Οργασμός γεύσεων και ένα μεθυστικό καλειδοσκόπιο αρωμάτων και γαστρονομικής αποθέωσης, με εξαιρετική μουσική και πολύ κέφι συνέθεσαν την μοναδική αυτή βραδυά που μας χάρισε το Μπαρμπούνι. Δέκα Χρόνια Μπαρμπούνι λοιπόν. Δέκα μοναδικά χρόνια μιας άκρως επιτυχημένης διαδρομής στον χώρο της εστίασης, από ένα εστιατόριο που αποτελεί διαφήμιση για το νησί της Κω, συνδυάζοντας το παραδοσιακό με το μοντέρνο με μια ανεπανάληπτη ισορροπία.

Εκλεπτυσμένος χώρος, με καλό γούστο, με εξαιρετικό service και γεύσεις από άλλο πλανήτη συνθέτουν την μοναδική εμπειρία sea food του νησιού μας μέσα απ’ τα όσα μαγικά μας προσφέρει το Barbouni, η κυρία Κοπανέζου Εδιάρογλου και το εξαιρετικό προσωπικό της. Δέκα χρόνια Μπαρμπούνι. Δέκα χρόνια #WeLoveBarbouni

(Παναγιώτης Ζουζούνης)